ΧΡΥΣΙΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ
PR Manager
Φωτογραφήθηκε στο Λαιμό της Βουλιαγμένης
Η ΧΡΥΣΙΑΝΝΑ ΛΕΕΙ:
Παλιότερα δεν μου άρεσε το τρέξιμο, έκανα άλλου τύπου γυμναστική, κυρίως μπαλέτο. Ανακάλυψα όμως ότι είναι πολύ απελευθερωτικό. Όταν τρέχεις στην ουσία περνάς χρόνο με τον εαυτό σου.
Τρέχω συστηματικά τα τελευταία 2 χρόνια. Ξεκίνησα στο γυμναστήριο, με διάδρομο, και μετά από λίγο άρχισα να τρέχω έξω. Είναι αποτοξινωτικό και τόσο ευχάριστο που συνεχίζω τις προπονήσεις μου και στις διακοπές.
Στην Αθήνα, το χειμώνα, τρέχω ακόμα στο διάδρομο. Το καλοκαίρι, η αγαπημένη μου υπαίθρια διαδρομή είναι στο Πόρτο Χέλι.
Οι στόχοι μου δεν είναι αυστηροί. Όταν προπονούμαι στο γυμναστήριο, όπου κάνω πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής, μετράω το χρόνο και την απόσταση που διανύω και έχω συγκεκριμένους στόχους. Όταν όμως βγαίνω έξω, το πόσο θα τρέξω εξαρτάται από τη διάθεσή μου και από το χρόνο που έχω ελεύθερο.
Δεν έχω πάρει μέρος σε αγώνα, δεν έτυχε, αλλά θα ήθελα πολύ. Σε μικρότερες αποστάσεις αρχικά, ενώ δεν αποκλείω ούτε το μαραθώνιο κάποια στιγμή! Το ακούω από φίλους μου που το δοκιμάζουν και παρόλο που είναι πολλά τα χιλιόμετρα, μου φαίνεται πια πιο «φιλική προς το χρήστη» ως ιδέα. Όμως θέλει πειθαρχία στην προετοιμασία, αφού όλα έχουν σημασία: ο ρυθμός, η αντοχή, η ταχύτητα, η ψυχραιμία, όλα.
Τρέχω πάντα με κολάν –η φόρμα δεν με βολεύει καθόλου– ή σορτσάκι και ένα T-shirt από πάνω. Γενικώς όμως θέλω να φοράω κάτι πολύ απλό και κατάλληλο για τρέξιμο.
Όταν πρωτοξεκίνησα να τρέχω στο διάδρομο, ο γυμναστής ήθελε να μου μάθει την “τέχνη”! Μου είχε φανεί πολύ αστείο γιατί θεωρούσα αυτονόητο ότι ξέρω να τρέχω. Όλοι ξέρουν να τρέχουν, δεν θέλει καμία ιδιαίτερη γνώση! Όμως εγώ είχα πολύ μπαλετική στάση κι ο γυμναστής μου έδειχνε πώς να βάζω τα χέρια μου, σε τι θέση να κρατάω τον κορμό μου… Είχε πολλή πλάκα.
Υπάρχουν φορές που είμαι κουρασμένη και δεν έχω πολύ όρεξη για τρέξιμο. Εκείνες τις στιγμές σκέφτομαι απλώς πόσο πιο όμορφα θα νιώθω μετά και η σκέψη αυτή με παρακινεί. Δεν το κάνω καταναγκαστικά, απλώς ξέρω ότι μετά θα είμαι χαρούμενη που τελικά γυμνάστηκα.
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Η σωστή τεχνική στο τρέξιμο -κυρίως όσον αφορά στη στάση του σώματος και την πρόσκρουση του πέλματος στο έδαφος- είναι όντως κάτι που διδάσκεται. Βοηθάει τη δρομέα να αποφεύγει τους τραυματισμούς και κυρίως να μην κουράζεται εύκολα. Μείνετε συντονισμένες και θα σας ετοιμάσουμε ένα βίντεο σχετικά!
Κείμενο: Αννυ Ζερβού