Photo: Jordan Makarof
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΑΛΙΑΝΗ
Ηθοποιός
Φωτογραφήθηκε στο Ζάππειο
Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΕΕΙ:
Τρέχω για να προλάβω τις καθημερινές υποχρεώσεις. Τρέχω για να περιποιηθώ την κόρη μου: Να την ταϊσω, να παίξω μαζί της, να την πάω βόλτα. Τρέχω σε επαγγελματικά ραντεβού και θεατρικές πρόβες. Τρέχω να πληρώσω τους λογαριασμούς, να κάνω ψώνια για το σπίτι, να μαγειρέψω, να συγυρίσω. Τρέχω να συναντήσω φίλους και να βγώ έξω να διασκεδάσω. Γενικότερα, τρέχω σαν τον Βέγγο. Γιατί λοιπόν να μην το “εκμεταλλευτώ” βάζοντας μία φόρμα και πηγαίνοντας για τρέξιμο;
Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να βρίσκω ελεύθερο χρόνο και να διατηρώ τη φυσική μου κατάσταση. Επιλέγω είτε τον χώρο που έχω διαμορφώσει στο σπίτι με διάδρομο και κάποια βασικά όργανα γυμναστικής, ή βγαίνω για τρέξιμο στη φύση.
Συνήθως τρέχω κοντά στο σπίτι μου, στην Πετρούπολη. Σε κάποιο πάρκο ή σε μια ωραία διαδρομή πάνω στο βουνό.
Αγαπημένα μου μέρη για προπόνηση είναι ο Εθνικός Κήπος και όλο το παραλιακό μέτωπο, για να βλέπω θάλασσα! Όταν θέλω να «ταξιδέψω» το μυαλό μου τρέχει σε καλοκαιρινές διακοπές. Σε θάλασσες και παραλίες….
Μου αρέσει το αθλητικό ντύσιμο. Οι φόρμες, τα κολάν γυμναστικής και τα αθλητικά παπούτσια. Ντύνομαι έτσι και στην καθημερινότητα μου. Θέλω να νιώθω άνετα.
Μουσική ακούω όταν τρέχω για αρκετή ώρα. Με βοηθά να ξεχνιέμαι και μαζί να ξεχνώ την κούραση.
Δεν υπολογίζω την απόσταση που διανύω, ούτε καν τον χρόνο. Δε μου αρέσει να τσεκάρω τον εαυτό μου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω πάρει ποτέ μέρος σε αγώνα. Θα το έκανα μόνο αν επρόκειτο για φιλανθρωπικό σκοπό.
Δεν τρέχω για να ξεφύγω από δύσκολες καταστάσεις. Μου αρέσει να τις αντιμετωπίζω και να τις ξεπερνώ. Μου τυχαίνει όμως, τρέχοντας, να νιώθω οτι ξεφεύγω από το ψέμα (!) και την… κουτοπονηριά.
Όταν νιώθω πολύ κουρασμένη δε πάω για τρέξιμο. Υποκύπτω στην κούραση και χαλαρώνω σπίτι ή έστω, βγαίνω για μια μικρή βόλτα με την κόρη μου.
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Το οικογενειακό τρέξιμο είναι μια πρωτότυπη και ιδιάιτερα διασκεδαστική εναλλακτική στην κλασική βόλτα με τα παιδιά στο πάρκο. Καλό είναι να περιορίζεστε σε σχετικά μικρές αποστάσεις, τουλάχιστο μέχρι τα παιδιά να μπούν στην εφηβεία, ώστε η μυοσκελετική καταπόνηση να μην επηρεάσει την ανάπτυξη τους.
Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου