ΝΤΙΝΤΑ ΝΑΣΤΟΥ

«Το τρέξιμο αναδεικνύει τη θηλυκότητα»

ΝΤΙΝΤΑ ΝΑΣΤΟΥ

Personal Trainer

Η Ντίντα είναι γυμνάστρια και τελειόφοιτη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι μητέρα δύο κοριτσιών, και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, ξεκινώντας το βόλεϊ και το beach volleyball από τα 9 της χρόνια. Τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει στραφεί στο τρέξιμο, το οποίο έχει γίνει πλέον βασικό κομμάτι της ζωής της.

-Άρχισε να τρέχει γιατί ήθελε να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης. Το πρώτο της τρέξιμο ήταν γύρω από το σπίτι της, αλλά η συμμετοχή της στον πρώτο αγώνα, το Ladies Run, ήταν αυτή που την ενέπνευσε να συνεχίσει. Με πάθος και επιμονή, προπονήθηκε για να κερδίσει ένα μετάλλιο, κάτι που τελικά κατάφερε.

ι αγώνες είναι σημαντικοί γιατί της δίνουν στόχο και κίνητρο για προπόνηση. Εκτός από την αθλητική διάσταση, αποτελούν επίσης γιορτές του αθλητισμού, προσφέροντας χαρά και κίνητρο για άτομα κάθε ηλικίας να συμμετέχουν.

-Το τρέξιμο, σύμφωνα με την Ντίντα, αναδεικνύει τη θηλυκότητα. Έχει δοκιμάσει πολλά αθλήματα, αλλά θεωρεί πως το τρέξιμο δημιουργεί το πιο όμορφο σώμα, ενώ τα σύγχρονα αθλητικά ρούχα συμβάλλουν στο να νιώθει μια γυναίκα ακόμα πιο όμορφα και δυναμική.

-Το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει ξεπεράσει στη ζωή της ήταν η αρρώστια του πατέρα της. Όταν υπέστη εγκεφαλικό, η Ντίντα βρέθηκε να διαχειρίζεται όχι μόνο την οικογένειά της αλλά και τις επιχειρήσεις και τα χρέη που άφησε πίσω του, κάτι που απαιτούσε τεράστια ψυχική και σωματική δύναμη.

-Στο τρέξιμο, το φετίχ της είναι το καπέλο visor και τα γυαλιά ηλίου. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητικού της εξοπλισμού, και δεν τα αποχωρίζεται ποτέ.

-Οι σύγχρονες γυναίκες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να ισορροπήσουν πολλές πλευρές της ζωής τους, όπως μας είπε: Καριέρα, οικογένεια, μητρότητα και εξωτερική εμφάνιση είναι μερικές από τις πτυχές που απαιτούν σωματική και ψυχική δουλειά για να διατηρηθούν σε ισορροπία.

-Η γυναίκα που την έχει εμπνεύσει περισσότερο είναι η μητέρα της. Παρά τις δυσκολίες που είχε στη ζωή της, η μητέρα της Ντίντας στάθηκε με μεγάλη αξιοπρέπεια, και αυτό το πρότυπο αποτελεί για την ίδια πηγή έμπνευσης.

-Το αγαπημένο της υγιεινό τρόφιμο είναι τα açai bowls, ενώ λατρεύει τον καφέ σε κάθε μορφή. Ωστόσο, η ένοχη απόλαυσή της είναι το τσουρέκι και το παγωτό, που δεν μπορεί να τους αντισταθεί.

-Ο κόσμος χωρίς γυναίκες θα ήταν σίγουρα πολύ πιο άδειος, καταλήγει, καθώς οι γυναίκες αποτελούν πηγή ζωής, δύναμης και ισορροπίας σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας.

 

 

Photo: Παναγιώτης Γιαννούτσος – taphteam

24 Sep 2024 no comments